Pasning og plejning af knive

Når det kommer til dine kokkeknive, så er den nogen ting, som du kan gøre for, at passe bedre på dem. Hvis du følger vores råd/anvisninger for pasning/plejning af dine kokkeknive, så vil du opleve, at de har en længere levetid. Dette gælder ikke kun for vores kokkeknive, men for alle kokkeknive.

Vi vil nedenfor liste det op, som vi mener er det vigtigste når det kommer til pasning af dine kokkeknive.

 

Ingen opvaskemaskine

Det første punkt er de må aldrig komme i opvaskemaskinen. Hvis du kommer dine kokkeknive i opvaskemaskine, så kommer de til at ligge våde/fugtige i lang tid. Dette går ud over knivens stål, selvom vores kokkeknive er lavet i højkvalitets stål, så er der ingen kokkeknive, som kan holde til at ligge fugtige i lange perioder uden, at tage skade på den ene eller den anden måde.

 

Gør dem rent kort efter brug

Det næste råd vi vil give er, at rengøre dine kokkeknive kort tid efter brug. Dette betyder selvfølgelig ikke, at du skal være panisk omkring dine knive. Du skal bare ikke lade dem ligge i flere timer efter brug. Der sker selvfølgelig ikke noget ved, at lade dem ligge imens du spiser dit måltid og så gøre dem rent bag efter.

 

Hårdere end europæisk kokkeknive

Selvom vores Original Series er hårdere end den normale europæiske kokkekniv, så betyder dette ikke at du kan mishandle kniven. Derfor råder vi dig til stadig, at bruge dine kokkeknive fra vores Original Series med omhu og ikke gøre noget, som du normalt ikke ville gøre med en kokkekniv.

 

Opbevar dine knive forsvarlig

Når det kommer til, at forlænge levetiden af dine kokkeknive, så er det utrolig vigtigt, at du også opbevarer dem på en forsvarlig måde. Derfor må du aldrig opbevare dine kokkeknive et fugtigt sted, da dette vil tære på dem over tid. Derudover fraråder vi også, at du opbevarer dine kokkeknive i en løs skuffe, hvor de ligger og roder rundt blandt andre køkkenredskaber. Vi vil derfor råde dig til, at opbevare dem forsvarligt på en knivholder, knivblok eller et sted hvor de ligger trygt.

 

Bevar dine kokkeknives skarphed

Når du modtager kokkeknive fra os, så er de naturligvis skarpe fra start af. Der findes dog ingen kokkeknive eller knive for den sags skyld, som ikke kræver og blive slebet af og til. Så hvis du ønsker og bibeholde dine kokkeknives skarphed i fremtiden, så er det vigtigt at du af og til får dem slebet. Der findes flere måder, hvorpå du kan beholde kokkeknivenes skarphed. De mest normale måder er ved, at bruge en slibesten eller et strygestål. Dette er en effektiv måde, som du nemt kan klare der hjemme. Ellers er der også den mulighed, at du sender dine kokkeknive ind til en professionel knivsliber, som kan slibe dem for dig. Vi anbefaler dog at du bruger strygestål eller slibesten af og til, den bedste måde at huske det, er hvis du giver dine kokkeknive en slibning en gang om måneden.