Japanske køkkeknive - Original Series

Den første kniv serie som vi har introduceret, er vores ”Qknives Original Series”. Serien består af seks forskellige knive, som hver især har en speciel funktion når det kommer til madlavning og opgaverne i køkkenet. Selve knivserien indeholder fire større knive og to mindre knive. I hele serien finder du en kokkekniv, nakiri kniv, santoku kniv, brødkniv samt en lang og en kort urtekniv. Hver enkelte kniv har forskellige spidskompetencer, som den enkelte kniv klarer lidt bedre end de andre knive og derfor er den slags kniv essentiel til netop den slags opgaver. F.eks. er kokkekniven den bedste kniv til at skære kød ud med, dette kan både være en god steg såvel som en god bøf eller et stykke kylling. Hvis man så i stedet leder efter den bedste kniv til de lidt større grøntsagsopgaver, hvor man skal hakke meget. Dette kunne f.eks. være løg, gulerødder eller noget helt tredje, så er nakiri kniven den bedst. Da dens brede blad gør, at den er nem at styre til netop disse opgaver. Er man derimod på udkig efter en kniv, som skal ridse mest eller bruges til små frugter som jordbær eller vindruer der skal skæres. Derudover er den som nævnt også god til opgaver hvor der skal ridses, dette kan f.eks. kød, hvor man ikke skal skære helt igennem, men bare ridse overfladen.

 

67 lags carbon stål smedet efter damascus metoden

Alle knivene er selvfølgelig lavet i de samme materialer, dette gælder for skæftet såvel som bladet på knivene. Bladet på knivene er lavet af høj kvalitets carbon stål og med sine 67 lag tilføjer man andet til knivene end deres unikke udseende. Knivene får nemlig en højere HrC ifølge Rockwell-skalaen, end en normal europæisk kniv pga. måden de er lavet på samt materialeret der er brugt. Knivenes HrC ligger nemlig helt oppe på 62, hvor derimod en europæisk kniv som regel ligger mellem 50 og 55 HrC. En højere HrC gør at selve knivene er mere modstandsdygtige overfor korrektioner. Derfor betyder det også at de beholder deres skarphed i længere tid ad gangen og de ikke så ofte behøver slibning iforhold til mange andre knive.

Derudover som nævnt tidligere så får knivene selvfølgelig også deres unikke look af smede metoden. Derfor kan man tydeligt se på knivene at de er hamreret/banket, hvilket giver dem unikke look som nævnt tidligere.

De 67 lag er lavet på den måde, at man har en kerne af carbon stål, som man her har foldet stål ned over 33 gange på hver side, hvilket så til sidst resulterer i de 67 lags stål og giver knivene sit udseende samt de gode specifikationer.

 

Vandafvisende skæfte i pakkatræ

Når man har en kniv eller flere knive med et højt kvalitetsblad, så er det lige så vigtigt at selve skæftet også passer til knivene og deres kvaliteter. Derfor har alle vores knive i ”Qknives Original Series” selvfølgelig samme slags skæfte, hvilket gør knivene passer perfekt sammen, hvis man køber dem som et knivsæt. Skæftet på disse knive er lavet i høj kvalitets pakkatræ, som desuden er vandafvisende. Dette gør at knivene altid er gode at bruge i køkkenet selvom du skulle få dine hænder våde/fugtige under madlavning. Derfor glider knivene nemlig ikke som andre knivene muligvis kan. Udover at det hjælper under madlavning med den vandafvisende funktion, så betyder det faktisk også noget for knivenes levetid. Med det vandafvisende skæfte suger knivene nemlig ikke vand til sig på samme måde, som træ normalt vil. Derfor holder de også deres naturlig farve i længere tid og bliver ved med, at se ud som om de er helt nye.

Japansk kokkekniv

849,00 DKK
Japansk knivsæt - The basic set
-5%

Japanske knivsæt - The B...

1.185,00 DKK
1.248,00 DKK
Du sparer 63,00 DKK
The Allround Set
-10%

Japansk knivsæt - The Al...

2.561,00 DKK
2.846,00 DKK
Du sparer 285,00 DKK
Japansk knivsæt - The complete set
-15%

Japansk knivsæt - The Co...

3.480,00 DKK
4.095,00 DKK
Du sparer 615,00 DKK

Japansk Santoku kniv

849,00 DKK

Japansk Nakiri kniv

849,00 DKK

Japansk Brødkniv

799,00 DKK

Japansk Urtekniv (lang)

399,00 DKK

Japansk Urtekniv (kort)

349,00 DKK
x